Terug naar overzicht

Waarschuwing: Punt04 is verslavend

Genoeg Avansstudenten te vinden die regelmatig tot middernacht virtuele vijanden verslaan. Maar over de vraag of ze echt verslaafd zijn, zijn de meningen verdeeld. Gamer Martin Kloprogge zegt in het artikel over gameverslaving in Punt04: ‘Het aantal uren dat ik speel, is heel variabel. Ik heb bijvoorbeeld het spel Day of the Tentacle in 14 uur uitgespeeld. Maar daarna heb ik twee weken geen game aangeraakt.’

Drugssmokkel 

Verder een verhaal over smokkelmethodes. Studenten Forensisch Laboratorium Onderzoek uit Breda onderzochten de perfecte smokkelmethodes en ontdekten bijvoorbeeld hoe je cocaïne in plexiglas ontdekt. Over één ding zijn ze het helemaal eens: ‘Een goede drugsbaron is chemicus.’

Naast ‘gevaarlijke’ verslavingen zijn er ook wat gezondere varianten. Drie Avansstudenten vertellen over hoe zij geen dag zonder kunst, zingen of sport kunnen.

Niet kunnen zingen is een ramp 

Zangeres Sam Alberts zingt altijd en overal. ‘Door een heftige keelontsteking heb ik vorig jaar een paar weken niet kunnen zingen. Dat was echt een ramp.’

Avansverslaving 

Dat je zelfs verslaafd aan Avans kunt raken, bewijst managementassistente Ria van Oeffelen. Zij werkt al veertig(!) jaar bij de hogeschool en voorgangers en is nog niet van plan te stoppen. In deze Punt een interview met haar over hoe je het zo lang vol kunt houden.

Punt04 ligt vanaf vandaag in de uitdeelbakken en is hier digitaal te vinden. [MK]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?