Terug naar overzicht

Zes procent meer eerstejaars

Vijftigduizend studenten begonnen in september aan een universitaire opleiding, aan de hogescholen schreven zich 105.000 nieuwe studenten in. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de koepelorganisaties HBO-raad en VSNU. Hoeveel eerstejaars er dit jaar precies zijn, aan welke instellingen ze studeren en welke opleidingen ze volgen, wordt pas eind januari bekend.

Grotere toename verwacht 

Op basis van de vooraanmeldingscijfers hadden de universiteiten een veel grotere toename verwacht, sommigen voorspelden zelfs een stijging van 25 procent. Dat valt uiteindelijk wel mee, al is de toename dit jaar toch opvallend. In 2008 groeide het aantal eerstejaars maar met 2,4 procent in het hbo en 4,4 procent in het wo. [IB/HOP] 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?