Terug naar overzicht

Bouwopleiding Fontys van de baan

Avans had samen met de Hogeschool Zuyd en Hogeschool Arnhem Nijmegen protest aangetekend tegen de komst van de opleiding. Alle drie de hogescholen waren van mening dat de komst van Design en Build ten koste zou gaan van vergelijkbare opleidingen aan hun hogescholen. Zo beschikt Avans op de locaties Tilburg en Den Bosch over de opleiding Bouwkunde.

Gecompenseerd

Het afwijzen van het verzoek betekent goed nieuws voor de Academie voor Bouw & Infra. Al had de academie zich al wel voorbereid op de komst van de opleiding. Directeur Peter Hollants wilde de eventuele terugloop van studenten compenseren met het starten van de opleidingen Watermanagement en Stedenbouw bij Avans. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Nieuwe opleidingen voor AB&I 7-10-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?