Terug naar overzicht

Den Bosch scoort onverminderd goed

Heleboel toppers

Den Bosch heeft een heleboel toppers in huis: zes opleidingen zijn als beste van Nederland betiteld, zes werden tweede en nog eens vier opleidingen haalden brons. Bedrijfseconomie is met een rapportcijfer acht met afstand de beste van Nederland. Nummer twee Saxion in Deventer komt niet verder dan een 7,2. Recht en Integrale Veiligheid staan ook bovenaan, ook al worden de contacturen en faciliteiten daar wat minder goed beoordeeld.

Informatica en Technische Informatica staan allebei bovenaan. Op geen enkel onderdeel zijn de ICT-studenten negatief over de opleidingen. Zelfs niet over de faciliteiten, die in Den Bosch vanwege de krapte onder druk staan. ‘Daar hebben we toch een beetje voordeel van de techniekhal en onze computerruimtes’, verklaart adjunct-directeur Collin Prumpeler van de Academie voor Industrie & Informatica. 

Techniekhal opgeknapt

‘De ruimte die we hebben in de techniekhal en de computerlokalen staat onder druk. Ik was een beetje bang voor een negatieve invloed daarvan. Maar ik ben blij verrast dat die er niet is en dat we goed werk hebben verricht.’ De techniekhal wordt binnenkort opgeknapt, waardoor de technische opleidingen ruimte moeten inleveren. ‘Het gaat niet om de meters. Met mooie nieuwe machines kunnen we kwaliteit leveren’, vindt Prumpeler.

Docenten ‘min'

De enige opleiding van zijn academie die achterblijft is Werktuigbouwkunde, op de elfde plaats uit zeventien opleidingen. De docenten zijn met een ‘min’ beoordeeld. Prumpeler: ‘Daar werken we heel hard aan. De laatste tijd zijn daar een aantal docenten weggegaan. Die expertise moet worden opgevangen door jonge collega’s. Dat team wordt nu gesmeed. Dit resultaat is een stimulans om daar samen de schouders onder te zetten.’ [EvG]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

HBO-Recht eerste én tweede – 02-12-2009

Keuzegids: Avans op drie – 02-12-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?