Terug naar overzicht

Flashmob voor goed doel op NS-station

Van den Hoven ging voor zijn afstudeerproject in zee met de liefdadigheidsinstelling 1%Club. ‘Mijn doel is de samenleving op een schokkende manier de noodzaak van goede doelen duidelijk maken.’ Volgens de 1%Club is armoede uit te roeien als mensen één procent van hun inkomen, tijd of kennis steken in een ontwikkelingsproject. 

Vijf muzikanten

Om de kas van dat doel te spekken, organiseerde de student gisteravond rond zeven uur een flashmob: een spontane dansvoorstelling. Vijf muzikanten deden alsof ze op Lowlands stonden en een groep van zo’n dertig fans ging daar omheen uit z’n dak. Daarvan wilde de groep een grappig filmpje maken dat op internet zo vaak wordt doorgestuurd dat het gratis publiciteit oplevert. Eén probleem: er mocht niet gefilmd worden van de NS.

Niet filmen

‘Er kwam steeds iemand voor de camera staan. Ook Brabant10 was erbij en die mochten het ook niet filmen. Echt heel zuur’, baalt Van den Hoven. Toch heeft hij wat beelden verzameld, ook van mobiele telefoons. ‘Het was erg druk met mensen uit de treinen en hun reacties waren erg leuk. Maar het filmpje maken wordt nu erg lastig. Nu moet ik een plan B bedenken. Misschien wordt het een postercampagne.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?