Terug naar overzicht

Gala en studiekeuzes

Ga er maar aanstaan, met zijn drieën meer dan duizend uren ploeteren op een houten maquette van de Sint-Jan. Bouwkundestudenten Jeffrey Haverhals, Syquin van den Berg en Hans Roelofs uit Den Bosch begonnen eraan als vrij project maar waren pas een jaar na hun afstuderen klaar. In Punt05 lichten zij hun ‘meesterwerk’ toe.

Weet je het niet? Ga reizen 

Onderzoeker Jules Warps duikt samen met Punt in de wereld van de studieuitval. Studenten die het echt niet weten, raadt Warps aan om niet te kiezen en eerst nog eens goed na te denken. ‘Ga reizen of werken. Uit ons onderzoek blijkt dat er minder uitval is onder studenten die dat deden.’

In de nieuwe krant ook aandacht voor Smartboards. De voor- en tegens worden belicht door docenten en experts. De kritiek is Ronald Spruit van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) van Avans niet vreemd. ‘Over het algemeen is het enthousiasme over de borden groot. Er zijn nog wel wat technische onvolkomenheden. Daar zoeken we een oplossing voor.’

Te lui om te knutselen 

En december is natuurlijk ook de maand van surprises, pakjes en kerstbomen. Veel studenten doen wel ‘iets’ met Sinterklaas of kerst zo blijkt uit de rondvraag. ‘We waren te lui om iets te knutselen’, bekend eerstejaars Communication and Multimedia Design in Den Bosch, Pieter Spanjers. [AR]

Punt05 ligt vanaf vandaag in de bakken en is hier digitaal te vinden. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?