Terug naar overzicht

Gladde sneeuwhelling Den Bosch

‘Je moet een aanloopje nemen en in de tweede versnelling omhoog rijden’, tipt de nieuwe hoofdconciërge Frank de Brouwer. Hij staat de Bossche docenten en medewerkers bij die de parkeerplaats onder Avans verlaten. ‘Je bent ook afhankelijk van de banden en de bestuurder’, zegt hij. 

Glijpartij

De conciërges houden het goed in de gaten en geven automobilisten aanwijzingen. ‘Een vrouw van de HAS raakte halverwege de helling in paniek en trapte op de rem. Die gleed zo achteruit naar beneden. Gelukkig stond er niemand achter.’ Echt mis is het dus niet gegaan. Voor Breda en Den Bosch zijn wel nieuwe strooimachines besteld, vertelt De Brouwer. ‘We zijn nu met een kruiwagen en een schop aan de gang gegaan.’

De roze kleur van het strooizout voor het fietsenhok in Den Bosch verraadt dat de conciërges druk in de weer zijn met de sneeuw. ‘De gemeente zou de weg rondom de school sneeuwvrij moeten maken, maar die hebben te weinig middelen.  In het verband met de veiligheid zou ik het liefst direct een particulier bedrijf inhuren’, stelt De Brouwer.

Kerstuitje

Het kerstuitje van de Diensteenheid Marketing Communicatie en Studentenzaken had gisteravond ook last van de hevige sneeuwval. Het was voor de Bossche medewerkers redelijkerwijs onmogelijk om de feestlocatie in Breda te bereiken. In allerijl werd een Bosch’ café geboekt, waar de medewerkers het toch gezellig konden maken met een drankje en een bitterbal.

Breda en Tilburg

In Breda staan vandaag de slagbomen bij de parkeerplaats aan de Molengracht voor alle zekerheid open om te voorkomen dat automobilisten doorglijden tegen de balk.  De conciërge in Tilburg heeft zout gestrooid bij de uitgang van de parkeerplaats. ‘Als mensen er in kunnen, moet je ook zorgen dat ze weer naar huis kunnen.’ [AvR,AR,EvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?