Terug naar overzicht

HBO-Recht eerste en tweede

Zowel eerste als tweede worden is een prestatie van formaat. Adjunct-directeur Elke Oegema toont zich dan ook uitgelaten. ‘Ik ben vooral trots op het feit dat het expertoordeel van onze school hoger is dan alle andere.’

Stages identiek

Maar in Tilburg scoort de opleiding gek genoeg minder dan Den Bosch. Dat komt door een slechtere score op de onderdelen ‘programma’, ‘organisatie’ en ‘voorbereiding op een baan’. Oegema: ‘We hebben toch echt één onderwijsprogramma voor beide locaties. Stage en afstuderen zijn identiek. Dus ik vraag me af waarom studenten in Den Bosch dan beter worden voorbereid op een baan.’

Kritiek op faciliteiten

Oegema denkt dat de docenten in Tilburg misschien wat lastiger te vinden zijn. ‘Hier in Den Bosch loop je direct bij ze langs en zijn ze makkelijk te benaderen.’ In de vorige Keuzegids was de Bossche Rechtenopleiding nog derde. ‘Zonder nader onderzoek zijn we nu dus verbeterd.’ Er is alleen een kritische noot rondom de Bossche faciliteiten. ‘Daardoor is de voorsprong beperkt. Anders was er een veel groter verschil met de nummer twee.’ [EvG]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Keuzegids: Avans op drie – 02-12-2009

‘De grootste fout is arrogant worden’ – 23-10-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?