Terug naar overzicht

Internationale ICT-opleiding in Breda

Docent Tommy Heunks, kartrekker van het project, merkte uitzinnige reacties bij de academie toen het nieuws deze maand bekend werd. ‘Er werden vergadering voor onderbroken om het mee te delen.’ Zelf was Heunks niet erg verbaasd over de goedkeuring. ‘Er zijn zes miljard mensen op aarde, het moet toch wel erg gek zijn als een paar daarvan niet onze opleiding wil gaan volgen.’

In Duitsland bezig

De eerste studenten zijn al geworven tijdens de de laatste open dag. ‘Daar waren al zeven serieus geïnteresseerden die zich gaan inschrijven. Ook in Duitsland zijn we al actief, we staan op ongeveer negen studenten.’ Heunks is nu druk bezig met marketing en instroom. Vanaf 35 studenten is de studie rendabel. De bedoeling is om op termijn 75 studenten te trekken.

‘Er is niet iets als Nederlandse, Duitse of Engelse ICT. Het vakgebied is al wereldwijd. We werken al nauw samen met een Franse school die ook een internationale ICT-opleiding aanbieden.’ Toch komen er in de Engelstalige opleiding andere accenten te liggen. ‘Anders is het internationale aspect aan de projecten en stages. Maar ook deels in de ICT. We zoeken inhoudelijk spannende projecten die internationaal zijn zoals outsourcing. En er zijn veel meer conferenties en projecten die we met het buitenland gaan doen.’

Taalonderwijs

Er komen waarschijnlijk geen docenten bij. ‘Begin dit jaar zijn er al vier docenten, een studieloopbaanbegeleider en administratief personeel bijgekomen. Gezien ons studentenaantal hadden we daar geen recht op, maar dat was om verschillende projecten te doen. Als de instroom niet erg hoog is kunnen we het daarom met de huidige groep doen.’ Voor het taalonderwijs worden externe docenten op projectbasis aangetrokken. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Onderzoek naar derde opleiding AIB – 09-07-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?