Terug naar overzicht

Kerststemming in ‘docentenkamer van 2009’

Elk jaar versieren de kamergenoten hun docentenkamer. ’Vorige week vroeg ik aan mijn collega Roos of we ons kantoor feestelijk gingen aankleden. Een dag later stond de spuitbus met nepsneeuw al op het bureau,’ verklaart docent Laurens Hengeveld. ‘We zijn ongeveer een kwartier met de versiering bezig geweest. Toen we klaar waren, zaten mijn kleren helemaal onder de nepsneeuw.’

Gezelligste docentenkamer

De docenten van de Academie Sociale Studies ’s-Hertogenbosch creëren graag een warme omgeving. Zij hebben hun kantoor dit jaar al eens uitgeroepen tot de gezelligste docentenkamer van Avans. Volgens Van Rooij is er weinig concurrentie van de andere docentenkamers voor deze titel. ‘Sommige collega’s hebben een paar zielige slingertjes opgehangen in hun kantoor. Wij pakken het wat grootser aan.’

‘Het interesseert me geen bal’

‘Iedereen die langs het lokaal loopt, zegt iets over de versieringen,’ aldus Hengeveld. Docent Herman Bronneberg zit ook in de kamer, maar heeft geen spuitbus aangeraakt. ‘Ik laat het maar gewoon gebeuren. Door de versiering wordt een gezellige sfeer gecreëerd. Maar eigenlijk interesseert het me geen bal.’

Opruimen

Een schoonmaakster maakt zich er niet druk om. ‘Als versieringen aan de binnenkant van de ramen hangen, ruimt het personeel dit zelf weer op. Zo gaat het ook als collega’s bij verjaardagen het kantoor versieren.’ Bronneberg beaamt dat de docenten daar zelf verantwoordelijk voor zijn. ‘Wie de boel verstiert, zal het ook zelf moeten opruimen.’ [AvR]

Zie ook eerder verschenen bericht:

Geen docent, wel docentenlokaal van 2009 – 17 juni 2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?