Terug naar overzicht

Onderhoud tegen stroomstoring

Op 28 september van dit jaar lag het complete stroomnet op zijn gat. Door overbelasting kwamen verschillende delen van het gebouw drie uur zonder stroom te zitten. Vooral bij cateraar Sodexo leidde dit tot schade. Zaterdag werd de stroomvoorziening zodoende aangepast dat een vergelijkbare overbelasting niet meer kan plaatsvinden.

Noodaggregaat

Tijdens de werkzaamheden moest de stroom tijdelijk uitgeschakeld worden. Met behulp van een noodaggregaat werd ervoor gezorgd dat de catering en de serverruimte weinig hinder van de stroomonderbreking ondervonden. ‘Toch is het altijd een spannend moment als je de hoofdstroomvoorziening afsluit en een aggregaat aanzet’, zegt Arno van Zundert van Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Stroomstoring zorgt voor chaos 28-9-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?