Terug naar overzicht

Parkeren bij Defensie verleden tijd

Overlast

De directie van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) heeft besloten het terrein niet langer aan te houden, meldt zij in een brief aan de academies. DIF licht daarin toe dat het terrein niet is voorzien van verharding, riolering of slagbomen. Bij slecht weer is het daardoor niet geschikt om te parkeren. Ook is er vaak parkeeroverlast. Omdat er geen parkeervakken zijn, zetten mensen hun auto vaak op plekken waar dat niet kan, meldt de dienst. 

Parkeerbeleid

Wat ook meespeelde is dat Avans op alle locaties hetzelfde parkeerbeleid wil voeren. Op termijn mogen alleen medewerkers, deeltijd studenten en duale studenten parkeren op de eigen terreinen van de hogeschool. Er wordt van uitgegaan dat voltijdstudenten gebruik maken van hun OV-kaart.

Lovensdijkstraat aangepakt

DIF heeft het besluit besproken met de academies en diensten van Avans. Die hebben ermee ingestemd, als de parkeervoorzieningen aan de Lovensdijkstraat beschikbaar blijven voor Avans. In de loop van 2010 zal dat parkeerterrein worden aangepakt. Het krijgt een nieuwe inrichting met parkeervakken en slagbomen om overlast terug te dringen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?