Terug naar overzicht

Plan: 250 stopcontacten in Bossche Atrium

Het Atrium moet een multifunctionele ruimte worden met 250 werkplekken voor studenten, die ook geschikt is voor evenementen zoals open dagen en diploma-uitreikingen. Dat bleek uit een presentatie die de verantwoordelijke projectgroep begin deze maand hield. Studenten werd ook gevraagd om inbreng. ‘Maar ik had het gevoel dat het meeste al vaststond’, meldt Colletta O’Niel, tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid.

Past eigenlijk niet

De student is, samen met vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening Leonie van Zon, bij de plannen betrokken. O’Niel vindt het idee goed, maar is toch een beetje bang voor de praktijk. ‘Je hebt één ruimte die je voor verschillende activiteiten gebruikt. Dat past eigenlijk niet’, vindt ze. ‘De werkplekken ben je dan één of twee dagen in de week al kwijt als er een evenement is. Het is overduidelijk dat het gebouw op alle fronten knelt.’

De plannen die zij zelf had bedacht, bleken echter te duur. ‘Het Atrium zat oorspronkelijk niet in het gebouw. Dat was één van de inhammen tussen de gangen die later is overdekt. Dat zou je ook met een andere inham kunnen doen’, stelt ze. ‘Of je zou kunnen uitbreiden richting de tuin. Daar is nog veel ruimte.’ Die plannen bleken echter te duur, want dan zouden er ook nieuwe deuren en vluchtwegen gecreëerd moeten worden. ‘Je kunt de evenementen ook ergens anders houden. Maar ik snap dat ze die liever op Avans doen voor de uitstraling naar buiten.’

Kwetsbaar

‘Het is wel goed dat studenten met laptops die nu een computer in Xplora bezet houden, straks in het Atrium kunnen werken’, meent O’Niel. Wel vreest ze dat er door de drukte en ongelukjes met drinken snel iets kapot kan gaan. De palen met stopcontacten zijn kwetsbaar materiaal. ‘Het is een kwestie van tijd voor er iets kapot gaat. Het is een dure investering en je zult ook slijtage en herstelkosten krijgen.’

De alternatieven van de studenten worden nog bekeken. De bedoeling is dat het Atrium snel onder handen wordt genomen. O’Niel denkt dat de school het dit jaar nog kan uitzingen. ‘Ik zou zeggen: spaar nog een jaartje door, want volgend jaar wordt het nog drukker. Dan kan het problematisch worden als de definitieve oplossing er al staat.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?