Terug naar overzicht

Politie zoekt Bossche vechtersbazen

Dinsdagmiddag rond 16.15 uur raakte een groep van tien tot vijftien scholieren slaags op de Onderwijsboulevard, waar ook Avans is gevestigd. Er waren geen Avansstudenten bij betrokken. De vechtpartij was verderop in de straat met scholieren van het nabijgelegen vmbo. Bij dat gevecht zijn drie jongens gewond geraakt, waarvan één zwaargewond naar het ziekenhuis is vervoerd.

Namen van verdachten

De lichtgewonden zijn 13 en 15 jaar en komen uit Vught, de zwaargewonde is een 16-jarige Rosmalenaar. De vechtpartij was al afgelopen toen de politie ter plaatse kwam. Uit rondvraag van de politie kwamen direct enkele namen van verdachten naar voren. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch kon korte tijd later in zijn woning aangehouden worden. Hij is in verzekering gesteld. 

Wapens

Vermoedelijk zijn er wapens gebruikt, stelt de politie. Wat de aanleiding voor de knokpartij is geweest, is nog onbekend. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van het district 's-Hertogenbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Twee aanhoudingen

Donderdagochtend heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Bosschenaren van 15 en 17 jaar zijn aangehouden in verband met de vechtpartij. De politie denkt daarmee de vechtersbazen te hebben achterhaald. Eerder werd ook al een 16-jarige Bosschenaar aangehouden. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?