Terug naar overzicht

Sporten, eten en feesten met BRESS

‘Winterse woensdag’ is het thema van de achttiende editie van het toernooi van de Bredase Studenten Sportstichting (BRESS). Het eethonk is omgetoverd tot een skihut, er hangt kerstverlichting aan de bar en de avond wordt afgesloten met een aprés-ski feest. Ook loopt er een man in een ijsbeerpak die drank rondbrengt.

Kennismaking met sporten

Het sporttoernooi laat studenten kennismaken met verschillende sporten, zoals squash, volleybal en bowling. Mariëlle Zijlstra, vaste medewerkster van BRESS, denkt dat ongeveer een derde van de sporters een BRESS-sportkaart heeft. ‘De meeste deelnemers zijn eerstejaarsstudenten, maar er zijn ook veel fanatiekelingen die elk jaar weer meedoen.’

Veel inschrijvingen

Zijlstra is blij met de grote opkomst. ‘Volgens mij is het de eerste keer dat de inschrijving helemaal vol zat. Het concept is altijd hetzelfde geweest; eerst sporten en eten en aan het eind een groot feest. De meeste deelnemers blijven hangen voor het feest.’

Bierkratcurling

Tijdens het evenement wordt een nieuw spel geïntroduceerd: bierkratcurling. Het idee is simpel. Deelnemers proberen de krat op wieltjes over de baan in het zwarte vak te rollen. Elke poging kost een euro.

Score

De opbrengst gaat volledig naar Stichting Score, een Afrikaanse ontwikkelingsorganisatie die door middel van sport jongeren nieuwe vaardigheden leert. Leiderschap, emancipatie en aidspreventie zijn kernpunten van de organisatie. Zijlstra: ‘Stichting Score sluit goed bij onze doelstellingen aan. Vorig jaar hebben we geld opgehaald voor het Glazen Huis. Dit jaar wilden we een minder bekend project steunen.’  

Succesformule

Coördinator Rolph van Riel is verrast over het succes. ‘We zagen de laatste jaren de inschrijvingen wat teruglopen, en we vroegen ons af of de formule misschien was uitgewerkt. Dit jaar bewijst het tegendeel.’ Van Riel mist de verkleedpartijen van andere jaren. ‘Bij de eerste edities had vaak elke studierichting een apart team. Dat was ontzettend leuk. De laboranten speelden bijvoorbeeld in lange witte  jassen tegen de krijtstrepen pakken van de opleiding Accountancy.Misschien dat we volgend jaar maar een dress to impress’-thema moeten invoeren.’

Skireis

BRESS verlootte in samenwerking met reisorganisatie Husk een skivakantie onder alle deelnemers. Jordi Bombeek was de gelukkige winnaar. Hij kreeg de cheque uitgereikt uit de handen van de ijsbeer.

Bekijk hier het filmpje van een succesvolle poging bierkratcurling:

[AvR]

De foto's zijn afkomstig van Rolph van Riel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?