Terug naar overzicht

Universiteitsraad naar geschillencommissie


Vierduizend steunbetuigingen 

Dat meldt de raad op de eigen actiewebsite Red het Ublad!. Gisteren overhandigden de actievoerende raadsleden ruim vierduizend verzamelde steunbetuigingen aan het college van bestuur. Toen die niet het gewenste effect sorteerden, kondigde de raad aan haar bezwaren voor te leggen aan de landelijke geschillencommissie.

Onafhankelijke positie 

Op aandringen van het bestuur zal de papieren versie van de universiteitskrant per 1 januari niet meer verschijnen en zal het Ublad uitsluitend online verder gaan. Op de actiewebsite meldt Max Patelski, studentlid in de raad: ‘Het college moet met daden komen en de redactie echt een onafhankelijke positie geven, het papieren blad behouden en met de universiteitsraad op zoek gaan naar alternatieven om de doelgroep beter te bereiken.’

Een woordvoerder van de universiteit stelde gisteren in een reactie dat het college van bestuur het oordeel van de geschillencommissie afwacht. [JL/HOP] 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?