Terug naar overzicht

Zoon Avanslector heeft beste idee van Nederland

De jonge Ravesloot bedacht samen met zijn vrienden Siem en Merlijn de Zzzleeplight: een nachtlampje dat langzaam dooft. Ideaal voor mensen die moeilijk in slaap komen. Het omgekeerde ‘wake-up light’ reageert ook op het geluid van een huilende baby. Dan gaat het zwakjes aan, speelt het een muziekje en dooft weer. 

Bedacht om te helpen

De kijkers bestempelden de uitvinding afgelopen zaterdag als beste idee van Nederland.  Met het contract om het product op de markt te brengen zijn de jonge uitvinders erg blij. ‘Dat is wel hartstikke gaaf. We hebben het idee ook een beetje bedacht om mensen te helpen’, zeggen ze in het Algemeen Dagblad.

Oproep Avans

Vader Christoph Ravesloot had tijdens zijn lectorale rede afgelopen maand iedereen bij Avans nog opgeroepen om op zijn zoon te stemmen. ‘Dan hoef ik me geen zorgen meer te maken over zijn toekomst’, grapte hij.

In de finale streden zes deelnemers om de hoofdprijs. In totaal deden 6.412 mensen met hun uitvinding mee aan het programma. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De inschrijving voor de serie van 2010 is zaterdag alweer begonnen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?