Terug naar overzicht

Avondlessen niet goed voor veiligheid

De klachten van de studenten kwamen naar voren tijdens een eerdere bijeenkomst van het studentenplatform van de academie. Ouders belden naar school en een aantal studenten waaronder Laura Derks, eerstejaars Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, schreven een brief aan academiedirecteur Paul van Hal. Vandaag kwam hij naar het studentenplatform om te reageren op de klachten.

‘Er zijn dagen dat we ’s ochtends vroeg les hebben. Daarna veel tussenuren en dan moeten we ’s avonds nog in het lab. We leren in het lab dat veiligheid erg belangrijk is, maar je merkt dat ’s avonds de concentratie achteruit gaat en dat is slecht voor de veiligheid’, zegt Derks. 

Dagopleiding 

Bovendien vindt de student dat ze zich heeft ingeschreven voor een dagopleiding. ‘Ik heb ’s avonds nog dingen te doen thuis. Natuurlijk gaat school voor. Maar moet ik dan alles laten schieten?’

Academiedirecteur Van Hal peilt of er meer studenten zijn met klachten. ‘Ik woon in Middelburg en heb twee dagen achter elkaar tot tien uur ’s avonds les’, meldt één van de studenten. ‘Dan sta ik om zes uur ’s ochtends op en ben ik pas om half een ’s avonds thuis.’

Betere spreiding 

Een meerderheid heeft geen problemen met af en toe les in de avonduren. ‘Maar in dezelfde week heb je dan bijvoorbeeld op maandag en vrijdag geen les. Spreidt de lessen dan beter over de week’, is één van de meningen.

Van Hal zegt toe deze extreme situaties te willen voorkomen. ‘We kunnen niet garanderen dat er nooit avondlessen zijn. Er is gewoon te weinig labruimte overdag.’ Wat de academiedirecteur wel wil voorkomen, zijn lange dagen met veel tussenuren. ‘Ik ga persoonlijk kijken naar de roosters voor blok 3.’ [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?