Terug naar overzicht

Blue Monday: depressiefste dag

Van het waardeloze weer in januari – het vriest wel, maar nooit genoeg voor een Elfstedentocht –  worden mensen sowieso al somber. Bovendien realiseert iedereen zich dat hun goede voornemens van de jaarwisseling vroegtijdig zijn gestrand en dat het nog lang duurt voor het weer vakantie is. Ten slotte stromen de eerste rekeningen van het jaar binnen terwijl  mensen net een fortuin hebben uitgegeven tijdens de feestdagen.

Vrolijkste dag

Cliff Arnall, ontdekker van Blue Monday, heeft ook de vrolijkste dag van het jaar benoemd. Volgens de Engelse psycholoog zijn we het vrolijkst op de laatste vrijdag voor de officiële start van de zomer. Mensen zijn blij dat het weekend voor de deur staat en dat de vakantie in aantocht is. Dit jaar valt de vrolijkste dag op 19 juni. Dat die dag pas over dik vijf maanden plaatsvindt, is ook niet bepaald een opbeurende gedachte. [CT]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?