Terug naar overzicht

Bossche helling met beleid oprijden

Vlak voor de kerstvakantie was het verlaten van de parkeergarage in Den Bosch nog een nachtmerrie. De conciërges hielpen medewerkers van Avans destijds bij het oprijden van de besneeuwde helling. Nu, twee weken later, ligt er wederom sneeuw. Toch is het gevaar van een wegglijdende auto dit keer een stuk kleiner.

Sneeuw weggeschept

‘We hebben zout gestrooid en het grootste gedeelte van de sneeuw weggeschept’, legt hoofdconciërge Frank de Brouwer uit. ‘Daardoor zijn de grootste gevaren voorbij. We hebben ook een paar keer gebeld met de gemeente. Die beloven om een strooiwagen langs te sturen, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

Tot die tijd moeten medewerkers van Avans de helling voorzichtig op- en afrijden volgens De Brouwer: ‘Je moet hier niet met vijftig kilometer per uur omhoog rijden. Het grootste gevaar mag dan voorbij zijn, je moet wel met een beetje beleid omhoog rijden.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Gladde sneeuwhelling Den Bosch 18-12-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?