Terug naar overzicht

Flexibiliteit of zekerheid van baan?

Worden contracten flexibeler of gaan we juist vanwege de krappe arbeidsmarkt weer naar vaste arbeidsrelaties? Eén ding is zeker: de traditionele arbeidsrelatie van de vorige eeuw is in de 21e eeuw niet meer bepalend. In het symposium komt ter sprake hoe bedrijven hiermee kunnen omgaan.

Toekomst van de arbeidsrelatie

De invloed van Sociale Innovatie, de individualisering van de samenleving en de economische crisis op de arbeidsmarkt komt aan bod. Interactief wordt nagegaan hoe de toekomst van de arbeidsrelatie eruit ziet en welke dilemma’s spelen. Het gaat onder meer om het spanningsveld tussen regelcapaciteit en beheersbaarheid.

Het symposium van het lectoraat Human Resource Management (HRM) wordt georganiseerd samen met de opleidingen Management, Economie en Recht in Den Bosch en Personeel en Arbeid in Breda en Den Bosch.

Workshops

De middag is bestemd voor leidinggevenden en HR-professionals uit het beroepenveld en begint om 13.30 uur in het Atrium van Avans in Den Bosch. Sprekers zijn Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV Bedrijvenbond, en Ronald de Leij van werkgeversorganisatie VNO NCW. Daarna zijn er workshops rondom de verschillende dilemma’s. Om 17.00 uur is de afsluiting met een borrel. Deelname kost 40 euro. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?