Terug naar overzicht

Geld nodig voor Hambakendraak

Noort, vierdejaarsstudent aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost, won vorig jaar een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk in de Bossche wijk de Hambaken. Zijn ontwerp moet in de toekomst tien meter hoog worden, net als de Bossche draak vlakbij het station dat als voorbeeld diende.

Gefinancierd

Maar om de betonnen paal met daarop de draak van kunststof te realiseren is veel geld nodig. Het grootste gedeelte wordt gefinancierd door de gemeente (15.000 euro), woningcorporatie Zayaz (5.000 euro) en sponsoren (5.000 euro). Toch is er nog een gat van enkele duizenden euro’s. Om het kunstwerk in mei toch te laten verrijzen, zullen de initiatiefnemers de komende tijd geld bij elkaar moeten sprokkelen, aldus het Brabants Dagblad. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Student ontwerpt tweede Bossche draak – 19-05-2009

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?