Terug naar overzicht

Irritante ‘meelopers’ aanpakken

Tijdens de vergadering van de academieraad van de Academie voor ICT & Business in Breda gisterochtend veegde Van der Stelt de vloer aan met de meelifters. ‘Er zijn maar weinig individuele beoordelingen. In groepjes kunnen ze er continu doorheen glippen en zonder veel moeite hun studie halen’, vindt de student.

Waarschuwing

Van der Stelt ergert zich er zó aan, dat hij wil dat het meeliften studiepunten kan kosten. Ook vindt hij dat docenten beter informatie moeten doorgeven aan elkaar.  ‘Als een docent weet dat iemand een meeloper is, krijgt die misschien een waarschuwing en toch een voldoende. Maar de volgende docent weet niets van die waarschuwing en doet weer precies hetzelfde.’

Adjunct-directeur Chris Otto reageerde direct: ‘Wat ik kan doen, is zorgen voor een goed toetsbeleid. In het beoordelen van groepswerk kan ik daar extra aandacht voor vragen.’ Verder denkt hij niet dat de meelopers momenteel meer of minder een issue zijn dan in het verleden. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?