Terug naar overzicht

Nieuwe lift voor mindervaliden

‘We hebben bijvoorbeeld op diverse locaties één van de oplaadpunten voor de facilitycards verlaagd zodat mensen in een rolstoel er beter bij kunnen’, vertelt Remon Waarts van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF). ‘Zo hebben we ook kleine aanpassingen gedaan in de mindervalidetoiletten.’

Richtlijnen 

Het meest in het oog springend is de nieuwe lift die gisteren geplaatst is bij de ingang van Avans in Tilburg. ‘Op die locatie was al een lift, maar die voldoet niet helemaal aan de richtlijnen van toegankelijkheid. Nu hebben we een lift in het zicht van de receptie.’

Hufterproof 

De lift staat buiten aan de openbare weg. Is dat niet vragen om problemen? ‘De leverancier garandeert dat de lift hufterproof is. Bovendien kunnen we hem in het weekend dichtklappen. Maar als je iets echt kapot wilt krijgen, dan kan dat. We kijken het de komende tijd maar eens aan.’ [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?