Terug naar overzicht

Plasterk bezoekt Avans

Het zag er deze week even uit dat demissionair minister Plasterk naar Avans zou komen, maar dat is uiteindelijk niet het geval. Naast Plasterk komen ook staatssecretaris Van Bijsterveldt en Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland op woensdagochtend 27 januari meepraten over Associate degrees. 

Zowel Fontysvoorzitter Marcel Wintels als Avansvoorzitter Paul Rüpp geven hun visie op het onderwerp. De ochtend wordt afgesloten met een debat waaraan ook Plasterk zal deelnemen. 

Tweejarige hbo-opleiding 

Het Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding tussen het hoogste niveau in het mbo (mbo-4) en de vierjarige hbo-bacheloropleiding. De doelgroep bestaat uit net afgestudeerde mbo’ers en oudere werkenden, die een vierjarige bacheloropleiding om uiteenlopende redenen niet zien zitten. 

Sinds 2006 lopen er proefopleidingen aan de hogescholen: in totaal zijn er nu 92 ad-programma’s aan 21 instellingen. 

Associate degrees bij Avans 

Avans heeft momenteel zeven Associate degrees: Accountancy, Marketing Management, Management in de Zorg en Chemische Technologie in Breda, Small Business en Retail Management en Financiële Dienstverlening Den Bosch  en Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?