Terug naar overzicht

Plasterk erkent problemen ov-chipkaart

De rijen voor de oplaadapparaten waren deze maand ‘onaanvaardbaar lang’, erkent Plasterk. Dat kwam door een technisch mankement precies in de periode dat veel studenten hun kaart probeerden te activeren. De oorzaak van dat probleem is inmiddels bekend maar ondanks ‘hoopvolle oplossingen’ nog niet verholpen.

Geen nieuwe activeerdatum 

De deadline van 1 februari vervalt, een nieuwe activeerdatum is er nog niet. De minister wil nu ‘de volledige zekerheid dat alles goed werkt’ voordat hij opnieuw een datum prikt. Voorlopig kunnen studenten ook met een ongeactiveerde kaart reizen. 

Ook Plasterk vindt dat de communicatie rond de kaart beter had gekund. Vooral de bereikbaarheid van het callcenter schoot in januari ‘ernstig tekort’. ‘Ondanks waarschuwingen door DUO heeft het OV het aantal vragen erg onderschat.’ [IB/HOP] 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Ontevredenheid over OV-chipkaart 4-1-2010 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?