Terug naar overzicht

Rotterdammers niet welkom met carnaval

NAC-fanclub De Rat noemt hun initiatief een ludieke actie. Ook vorig jaar waren de stickers al in omloop. Op de website van de supportersclub staat te lezen: ‘Ook deze keer willen we liefhebbers de gelegenheid bieden een echt Bredaas carnavalsfeest te vieren. Dus, hou je omgeving kuis en de Rotterdammer uit je huis.’

Discriminerend

De officiële supportersvereniging van NAC Breda heeft zich inmiddels gedistantieerd van de actie en ook Antidiscriminatiebureau Platform is niet blij met de stickers.

De Bredase conciërge Gerard Kip bezoekt al vijftig jaar de wedstrijden van NAC. ‘Dit soort acties verpesten de sfeer in het stadion. Afgelopen woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagels waren er weer rellen. Wij zijn toch ook welkom in Rotterdam? Ik vind het respectloos.’

Ludiek

Vierdejaars Commerciële Economie in Breda Sjef Jacobs vindt het juist wel een geslaagde ludieke actie. ‘Het is een feit dat er elk weekend Rotterdammers naar Breda komen om rotzooi te trappen.’ De NAC-supporter heeft nog een advies voor jongeren uit de havenstad die met carnaval naar Breda willen komen: ‘Niet doen!’ [AvR]                                                                 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?