Terug naar overzicht

Werken in het Holland Heineken House

De Olympische Spelen worden pas op 12 februari geopend, maar beide Avansstudenten zijn dan al een tijdje in Canada. Joost vertrok gisteren. Joep gaat op 1 februari. ‘We komen op maandagavond aan en dinsdagochtend beginnen we met het opbouwen van het Holland Heineken House’, vertelt Joost.

Oranje

Het Holland Heineken House wordt al sinds 1992 opgebouwd in de stad waar de Olympische Spelen dat jaar gehouden worden. De beelden zijn bekend; het is de Olympische ontmoetingsplaats waarin een soort oranje carnavalsstemming heerst, met crowdsurfende medaillewinnaars en optredens van artiesten als Marco Borsato en Jan Smit.

De twee Avansstudenten zijn uit duizenden aanmeldingen geselecteerd door uitzendbureau Randstad. ‘Mijn broer heeft in 2008 in Peking gewerkt en kwam thuis met enthousiaste verhalen’, vertelt Joep. Joost is fanatiek snowboarder en hoopt op een vrije dag een wedstrijd mee te pakken. ‘Natuurlijk wilde ik graag naar het schaatsen, maar dat is al helemaal uitverkocht.’

Afdeling

Beide Avansstudenten gaan werken voor de afdeling Facilitair. Toch kennen ze elkaar nog niet echt goed. Joost: ‘We hebben elkaar wel ontmoet tijdens een crewmeeting. Maar het leuke is juist dat je met mensen die elkaar totaal niet kennen een goede prestatie kan zetten.’

De afdeling Facilitair neemt een deel van de logistiek van het Holland Heineken House voor zijn rekening. Joep: ‘Ik moet er straks voor zorgen dat alles op het juiste moment op de juiste plaats is. Dat sluit wel aan bij mijn studie Management Economie en Recht, want daar komen ook marketing, management en logistiek in voor.’

Voor Joost is het werk compleet nieuw.  ‘Er is niets bouwtechnisch aan deze afdeling, maar er komt van alles bij kijken. Van volle vuilnisbakken legen tot het repareren van dingen die kapot zijn.’

Studie

Na het werk in het Holland Heineken House moet er weer gestudeerd worden. Joep heeft in maart tentamens waar hij nu al voor aan het leren is. Joost is bezig met zijn scriptie die eigenlijk al klaar had moeten zijn. ‘Dit soort kansen laat je niet liggen. Ik hoop dat ik nu in april klaar ben.’

Het wordt een onvergetelijke ervaring, daar zijn beide Avansstudenten het over eens. Joep verwacht een periode van hard werken, veel lachen en veel plezier. Joost: ‘Dit zijn de dingen die het leven leuk maken, een ervaring die je nooit meer vergeet.’ [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?