Terug naar overzicht

Extra studiepunten voor AGZ-studenten

Het Talent Ontwikkelings Programma kan bovenop de reguliere studie gevolgd worden door studenten van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ).  Het programma start halverwege het tweede jaar en loopt tot en met het vierde jaar.

Docent Fysiotherapie Sven Graumans is bezig met de invulling van het programma dat in januari 2011 van start moet gaan. ‘Het programma is bedoeld voor excellente studenten die nu in het eerste jaar Verpleegkunde of Fysiotherapie zitten. ’

Selectie

Een klas bestaat uit twintig studenten, wat inhoudt dat voor beide opleidingen tien plaatsen beschikbaar zijn. Hoe de studenten geselecteerd worden, is nog niet bekend. Graumans: ‘Studieloopbaanbegeleiders kunnen daar een rol in spelen. Daarnaast moet het programma niet in de weg zitten van de reguliere vakken, dus is het handig als studenten hun propedeuse behaald hebben.’

Pas rond de zomer wordt bekend, wat de studenten precies gaan leren. Vast staat nu al dat het programma rond drie pijlers wordt opgebouwd: Inhoudelijke verdieping, persoonlijke ontwikkeling en onderzoek binnen de lectoraten. Graumans: ‘Bij verdieping kan er gedacht worden aan het leren van theorieën uit de psychologie en hoe die in het eigen vakgebied fysiotherapie of verpleegkunde te gebruiken zijn.’ Bij het onderdeel persoonlijke ontwikkeling ligt de focus op leiderschap en presenteren.

Onderzoek

In het programma worden ook docenten van buiten de AGZ ingezet. ‘Het wordt een multidisciplinair programma, waarbij het kan zijn dat een student Verpleegkunde meehelpt in het onderzoek van het lectoraat van Fysiotherapie. Een excellente student moet dat kunnen.’ Daarnaast moeten de modules op termijn ook interessant zijn voor studenten van andere academies. [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?