Terug naar overzicht

Geestelijke vitaliteit een vrouwending?


Van Avans, voor Avans

In Den Bosch zit al langer een Stiltegebied, waar studenten en medewerkers van Avans onder andere kunnen relaxen, mediteren, bidden of een gedicht of gedachte schrijven in het boek dat er ligt. ‘Het Stiltegebied is van niemand, wat bindt is de stilte. Het is een plek waar mensen kunnen stilstaan, even ontsnappen uit de hectiek van het dagelijkse bestaan’, legt werkgroepvoorzitter Corina van Steenhoven uit.

Vanuit de werkgroep ontstond het idee om nog meer te doen voor de geest van student en medewerker: zo werden er onder andere een lezing gehouden over spiritueel leiderschap en een lunchmeditatie. Sinds september 2009 is een programma van workshops gestart. ‘Het credo van deze acht workshops is “Van Avans, voor Avans” ‘, aldus Van Steenhoven. ‘De workshops zijn door en voor medewerkers en studenten van Avans. Bijvoorbeeld een docent die in zijn of haar vrije tijd Tai Chi of zanglessen geeft.’

Mannen ook welkom

Een tussentijdse evaluatie heeft uitgewezen dat de animo voor de workshops behoorlijk is: 109 mensen hebben zich tot nu toe aangemeld. Veruit de meerderheid, ruim 85 procent, is vrouw. Geestelijke vitaliteit lijkt dus echt een vrouwending. ‘Maar mannen zijn zeker ook welkom’, benadrukt Geertje Baijens van het Stiltegebied. Verder is rond de veertig procent van de deelnemers student, de rest zijn medewerkers van Avans. Baijens: ‘Een meevaller. We vreesden vooraf dat veel minder studenten zich zouden aanmelden.’

Vanaf september brengt het Stiltegebied weer een nieuw programma rondom geestelijke vitaliteit. De werkgroep heeft ook een stand op de Onderwijsdag, op 15 april. Aanmelden voor de laatste workshops van dit studiejaar kan nog via www.avansvitaal.nl, onder het kopje ‘Geestelijke vitaliteit’. Het Stiltegebied zit in Breda in ruimte HGS08 en in Den Bosch in C309. [LJ]

Houd de Puntkalender in de gaten voor de nieuwste activiteiten vanuit het Stiltegebied.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?