Terug naar overzicht

Gouden bergen voor studenten AGZ

Op het Academiebureau van AGZ liggen flyers van uitzendbureaus Tempo-Team Medisch Professionals en ASA Student Campus, sinds september gevestigd op de Hogeschoollaan in Breda. Beide flyers schreeuwen om studenten die een bijbaantje in de zorg zoeken.

Bijbaan

‘Vooral Verpleegkundestudenten zijn schaars’, zegt Bibian Janssen van ASA. Er is veel vraag naar derde- en vierdejaars die al zelfstandig in de zorg kunnen werken. ‘Maar meestal lopen zij al heel veel stage. Toch is het belangrijk dat zij naast hun studie een bijbaantje hebben.’

Ook eerstejaarsstudenten kunnen bij ASA terecht. Janssen: ‘Zij kunnen bijvoorbeeld als thuishulp aan de slag. Daarnaast kunnen ze bij de instelling opleidingen volgen, bijvoorbeeld om medicatie toe te dienen of mensen te wassen.‘

Meer vakantiebaantjes

Uitzendbureau Tempo-Team is behalve studenten Verpleegkunde expliciet op zoek naar studenten Fysiotherapie. ‘Afgelopen zomer heeft er vanuit Avans een fysiotherapeut in opleiding gewerkt bij Verpleeghuis Elisabeth in Breda. Dat beviel zo goed, dat we dit jaar op zoek zijn naar meer studenten die een vakantiebaantje willen’, vertelt Ben Barendse van Tempo-Team Medisch Professionals.

Wie het eerst komt…

De studenten Verpleegkunde en Fysiotherapie die bij Tempo-Team solliciteren, kunnen na een intakegesprek aan de slag op één van de locaties van Verpleeghuis Elisabeth. Ze krijgen een Algemene Dagelijkse Levensbehoeftetraining die ervoor zorgt dat ze ook aan het bed ondersteunend kunnen zijn en de afdeling kunnen ontlasten.  Barendse: ‘We hebben plek voor zo’n twintig studenten en het maakt niet uit in welk jaar ze zitten. Een bijbaantje in de zorg staat beter op je cv dan vakken vullen in de supermarkt.’ 

Studenten Fysiotherapie kunnen tot 1 maart contact opnemen met Ben Barendse. Voor studenten Verpleegkunde is Eva van Bleijendaal , de contactpersoon.  ASA Student Campus is bereikbaar via e-mail en op de vestiging aan de Hogeschoollaan. [ID]

 

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Krimp gezondheidsopleidingen, AGZ groeit 04-02-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?