Terug naar overzicht

‘Ik ben Balkenende een beetje beu’

Geen verrassing

In de kantine in Breda is de kabinetsval niet het gesprek van de dag. Tweedejaars Commerciële Economie Sander Leidner heeft de actualiteiten niet scherp gevolgd. ‘Ik hou me niet zo met politiek bezig. Doe mij maar voetbaluitslagen.’ Voor de student komt de val niet als een verrassing. ‘Eens in de zoveel tijd valt het kabinet toch wel.’ Hij denkt dat Balkenende opnieuw de kar moet gaan trekken. ‘Ik zie niet wie het anders moet gaan doen.’

Ook Marlou van Son neemt het op voor de huidige minister-president. ‘De schuld ligt niet alleen bij Balkenende, dit kan nooit door één persoon worden veroorzaakt.’ De tweedejaarsstudent Commerciële Economie in Den Bosch is niet blij met de val van het kabinet: ‘Ik vind het een slechte instelling dat het kabinet alweer vroegtijdig valt. Vooral in deze tijd. Hierdoor wordt de economische crisis alleen maar erger.’

Afspraak is afspraak

Olivier Vermeulen vreest dat Balkenende ondanks de val van het kabinet opnieuw premier wordt: ‘Zelf zou ik liever Wouter Bos op zijn plek zien, maar ik geef de PvdA weinig kans.’ Omdat de Bredase tweedejaarsstudent Management, Economie en Recht momenteel in België woont, was het voor hem lastig om de actualiteiten op de voet te volgen. ‘Het ging over Afghanistan, toch? Ik denk dat Bos juist heeft gehandeld. Afspraak is afspraak.’

De Bossche eerstejaarsstudent Integrale Veiligheid Stijn van der Aa kan zich daar wel in vinden: ‘De PvdA heeft terecht voet bij stuk gehouden door niet in te stemmen met een nieuwe missie in Afghanistan. Dat het kabinet is gevallen vind ik ook niet zo erg. Ik ben Balkenende een beetje beu. Bovendien zijn alle partijen alleen nog maar bezig met elkaar de schuld te geven.’

Verkiezingen

Van der Aa richt zich alweer op de toekomst: ‘Ik ben blij als er verkiezingen komen, want het wordt tijd voor vernieuwing in de regering. Voor de toekomst hoop ik op een rechtser kabinet dat meer belang hecht aan Nederland. Met het oog op de recessie wordt het tijd dat we iets meer aan onszelf denken.’ [AvR/CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?