Terug naar overzicht

Kebabzaak in Bossche kantine

Kebabspies

Een groot scherm met reclamespotjes voor de Halalway valt meteen op in de Bossche kantine. Daarnaast ligt een Perzisch tapijtje en staat een kebabspies. Jammer genoeg staat die niet aan. ‘Een vriend wist via via aan zo’n grillapparaat te komen. Dat staat wel leuk’, zegt student Nicky van der Vlies.

Voor zijn project moest hij met een religie aan de slag. Samen met zijn groepje koos hij ervoor om het halal eten van moslims los te koppelen van het geloof. ‘Het is voor iedereen goed vlees. Het is niet ingespoten met hormonen en de dieren hebben een goed leven gehad. Bovendien sterven ze op een waardige manier.’ Een soort biologisch vlees dus. 

Folders van grillroom

De presentaties van de groepen waren in klaslokalen, maar de Halalway week bewust uit naar de kantine. ‘Daar hoort dit thuis, het gaat over eten.’ De folders van de ‘grillroom’ zijn op alle tafels van de kantine verspreid.

Het leverde wat rare blikken op van andere studenten, maar Van der Vlies heeft er vertrouwen in dat zijn boodschap goed is overgekomen. ‘De docenten kwamen hierheen om ons te beoordelen. Dat was weer eens wat anders dan normaal en de presentatie ging goed.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?