Terug naar overzicht

Lijsttrekkers in debat op Bossche Avans

Mark Lemmens, docent aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, regelde de kopstukken van de Bossche politiek. ‘Wij investeren in het maatschappelijk besef van studenten en vragen de studenten oog te hebben voor de publieke zaak. Onze opleidingen gaan ook richting het openbaar bestuur. Vandaar dat we dit wilden doen.’

Voldoende horeca

Is het horeca-aanbod in Den Bosch voldoende om een studentenstad te kunnen zijn? Is het openbaar vervoer toereikend? CDA, PvdA, D66,  Trots op Nederland, SP en Leefbaar Den Bosch en Rosmalen gaan de vloer met elkaar aanvegen over drie stellingen die betrekking hebben op het studentenleven. Lemmens: ‘Sportaccommodaties, het aanbieden van werk- en stageplekken en nieuwe woningen. Aan dat soort onderwerpen moet je denken.’

Stad met studenten

Er wordt vaak gezegd dat Den Bosch een stad met studenten is, maar geen studentenstad. ‘De hogescholen en het Koning Willem I College hebben samen 25.000 studenten. De discussie over Den Bosch als studentenstad is nog nooit echt gevoerd. Ik ben heel benieuwd hoe de politici daar tegenover staan’, aldus Lemmens.

Het debat wordt gehouden op dinsdag 23 februari van 13.45 tot 15.15 uur in F002. Er zijn 75 zitplaatsen, daarom graag vooraf aanmelden via m.lemmens@fontys.nl. [EvG]

In Breda organiseren Punt en BredaVandaag een debat ‘30-' (Dertig min). Jonge kandidaat-raadsleden gaan met elkaar en jongeren in debat op woensdag 24 februari vanaf 19.30 uur in café het Hijgend Hert.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?