Terug naar overzicht

Milieustudenten kunnen afval niet scheiden

De leden van academieraad uitten daar vanochtend tijdens hun raadsvergadering kritiek over. In het gebouw staan vooral gewone prullenbakken, waar alles in verdwijnt, van appelklokhuis tot printpapier. Af en toe staat er een blauwe papierbak tussen. ‘Zeker voor de milieustudenten is dit eigenlijk onacceptabel’, zei docente Milieukunde Els Simonetti.

Bakken staan in de weg

Marty Haanskorf, conciërge op de Lovensdijkstraat, beaamt dat in het gebouw het afval nauwelijks gescheiden wordt. ‘Nóg niet. We zijn nog volop bezig met verhuizen en inrichten op deze locatie, dat heeft nu de eerste prioriteit. Allerlei aparte afvalbakken zouden nu alleen nog maar in de weg staan. Maar het is zeker wel de bedoeling dat afvalscheider EcoSmart ook op de Lovensdijkstraat het afval gaat scheiden.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?