Terug naar overzicht

PvdA-condooms bij uitgaan in Den Bosch

De boodschap veilig vrijen en campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende woensdag gaat prima samen. De Bossche PvdA bewijst dat met de ludieke, maar stiekem toch ook erg serieuze actie van zaterdag. ‘We gaan de stad in om condooms uit te delen’, zegt Jeroen Weyers van de partij.

Prikkelen

Weyers is oud-Avansstudent en staat op de vierde plek als kandidaat bij de PvdA deze verkiezingen. ‘Het aantal soa’s neemt toe en dat is geen goede ontwikkeling. Een campagneactie is het natuurlijk ook. We willen de jongeren prikkelen om ergens over na te denken en ze te betrekken bij hun toekomst’, verklaart Weyers.

Hij wil meteen ook van de jongeren weten hoe zij denken over veilig uitgaan. Om dat te verbeteren wil de PvdA de openingstijden van de horeca vrijgeven. ‘In de discussie rond de openingstijden is door de politiek met kroegeigenaren gepraat en met omwonenden, maar juist niet met de jongeren’, merkt hij op.

De actie begint zaterdag om 21.00 uur en duurt tot middernacht. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?