Terug naar overzicht

PvdA: Status aparte voor onderwijs


Opbrengst 

Efficiënter werken is in het onderwijs misschien wel mogelijk, maar de opbrengst daarvan moet weer terugvloeien naar het onderwijs zelf, vindt de PvdA. Wouter Bos bevestigt op zijn website het bericht dat het ANP hierover schreef.

Het is niet duidelijk wat dit precies voor het hoger onderwijs betekent. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het totale budget voor onderwijs in de PvdA-plannen op peil blijft, terwijl het hoger onderwijs minder toebedeeld krijgt. 

Kenniseconomie niet verengen 

Hoogopgeleiden en laagopgeleiden hebben elkaar nodig, zei Wouter Bos op de campagnebijeenkomst in Groningen, zoals een ‘kop vol hersenen’ een nek, romp en ‘twee stevige poten’ nodig heeft. Hij wil het begrip kenniseconomie ‘niet verengen tot iets wat alleen maar interessant is voor Pechtold en zijn elite, maar iets wat interessant is voor iedereen in dit land die een talent heeft en het wil ontwikkelen.’

Afgelopen september zei Bos dat het omzetten van de basisbeurs in een lening een ‘interessante optie’ is voor de heroverwegingen. Al voordat hij minister werd, wilde hij de studiefinanciering hervormen. Rijke hoogopgeleiden zouden meer moeten terugbetalen dan armere afgestudeerden, vond hij: ‘De slager op de hoek betaalt nu mee aan de opleiding van een advocaat, dat is perverse solidariteit.’[BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?