Terug naar overzicht

PvdA verwerpt motie tegen bezuiniging onderwijs

Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) dienden hun motie eind vorig jaar in: ze verzochten de regering bij de komende heroverwegingen "per saldo niet te bezuinigen op onderwijs". Gisteren verwierp de Tweede Kamer deze motie. Ook de PvdA stemde tegen.

Verkiezingsretoriek

Halsema en Pechtold konden het nauwelijks geloven. Hamers oproep stelt kennelijk niets voor, concludeerden ze. Verkiezingsretoriek, en anders niets.

Dat ziet de PvdA zelf anders. "De motie was ons niet ambitieus genoeg", zegt een voorlichter. "We zijn het wel eens met het principe ervan, maar we hadden liever een krachtiger motie gehad."

De motie 'constateert' overigens dat er forse investeringen in onderwijs en wetenschap nodig zijn om hierin tot de top vijf van de wereld te gaan behoren. Die ambitie was eerder uitgesproken in een motie van Mariëtte Hamer zelf. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?