Terug naar overzicht

Studentenhuisvesting op orde krijgen

Wat doet D66 om het studentenleven in Tilburg te verbeteren?

‘Met 30.000 studenten op mbo, hbo en de universiteit is Tilburg een echte studentenstad. Er is nog altijd een tekort aan studentenkamers, dat willen we nu eindelijk eens op orde brengen. Bijvoorbeeld door meer studentenhuizen op te nemen in het centrumplan en in de Spoorzone, waar gebouwd gaat worden. Om meer studenten naar het centrum te krijgen, pleiten wij ook voor een ontmoetingsplek voor studenten en ondernemers. In dat ondernemershuis moeten ook studeerplekken komen en ontstaat er interactie tussen bedrijven en studenten. ’

Waarom heb je juist voor de D66 gekozen?

‘D66 gaat meer dan de andere politieke partijen uit van de kracht van de mens zelf. Het onderwijs faciliteert daarin, dat moet voldoende bagage meegeven en mensen weerbaar maken. Ook moet er een basis zijn voor mensen met een beperking die drempels ondervinden. Die mensen moet je ondersteunen. ’

Wat is voor jou het ‘hottest item’ bij de Tilburgse verkiezingen?

‘Op politiek gebied is er in Tilburg veel gebeurd de laatste jaren. Veel ruzie en straatgevechten. Er moet rust in de tent komen, dat hoor je ook op straat. De mensen moeten wel een basisvertrouwen in de politiek kunnen hebben. Het is belangrijk dat we dat gaan herstellen en dat het vertrouwen terugkomt.’

Lijkt je dat nu leuk werk, in de gemeenteraad?

‘Onze doelstelling voor deze verkiezingen is vier zetels, dus er is een reële kans dat ik in de raad kom. Ik heb er al een beetje van geproefd de afgelopen jaren in een raadscommissie. Maar daarin mag je alleen meekletsen en niet meestemmen. Het is heel leuk om echt iets voor elkaar te krijgen en te betekenen voor je stad.’

Waar kan op bezuinigd worden wat jou betreft?

‘We kunnen kritisch kijken naar de re-integratie projecten, om mensen weer aan het werk te krijgen. Dat is erg log en het gaat er heel bureaucratisch aan toe. Dat kan een stuk effectiever en wij zijn voor een slanke en efficiënte overheid met weinig regeltjes.’ [EvG]

Dit is deel 6 in een serie interviews. Ga naar dossier verkiezingen voor een volledig overzicht. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?