Terug naar overzicht

Te moeilijk of te lui?

De academie gaat bekijken of het actie kan ondernemen tegen het lage aantal studenten dat bij de eerste keer een tentamen haalt. Bij de eerste kans haalt 20 procent van de studenten het tentamen, de tweede keer is dat 40 procent en bij de derde poging 30 procent. ‘De eerste kans moeten we dus afschaffen’, grapte academiedirecteur Ron ten Kortenaar afgelopen week tijdens de vergadering van de academieraad. 

Laatste moment

‘Kennelijk kunnen wij de studenten niet goed voorbereiden op de eerste kans’, vindt Ten Kortenaar. Zijn verklaring is dat de meeste aandacht van de studenten uitgaat naar de praktijkopdracht. Die wordt vaak op het laatste moment afgemaakt en dan schiet het tentamen voorbereiden erbij in. ‘Ze zien een tentamen niet als deadline.’

Wat ook zou kunnen is dat de tentamens te moeilijk zijn. Daarom heeft de academie besloten dit verder uit te zoeken. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?