Terug naar overzicht

Tijdschrift in 3D en wildplassen

Onder de noemer Freespace werken CMD-studenten een week lang aan een vrije opdracht. Het resultaat werd vrijdag gepresenteerd in de verschillende hoeken en gaten van de Lovensdijkstraat 63. Van ouderwetse potloodschetsen tot het tijdschrift van de toekomst.

Tijdschrift met filmpjes 

Met zijn tienen hebben ze er aan gewerkt, de groep ‘Augmented Reality’, maar dan heb je ook wat. Zij presenteren een 3D-tijdschrift waarin allerlei gegevens van internet worden verwerkt. ‘We wilden een oud medium combineren met de mogelijkheden van internet. De bedoeling is dat je ’s ochtends tijdens het ontbijt niet je laptop aanzet, maar gewoon een tijdschrift pakt waarin ook filmpjes, recent nieuws en andere zaken voorbijkomen’, leggen de studenten uit. 

Het resultaat ziet er erg mooi uit en is volgens de bedenkers een realistisch toekomstbeeld. ‘We gaan er vanuit dat een soort tafellamp allerlei gegevens op het tijdschrift gaat projecteren.’

Legaal wildplassen 

Heel iets anders is het Wildplaskompas dat tweedejaarsstudent Marco de Groen heeft bedacht met twee medestudenten. ‘Na het uitgaan of tijdens een lange autorit komt het voor dat je moet plassen. Deze pas wijst je dan naar de dichtstbijzijnde wildplaspaal.’ 

Aan de pas is ook een usb-stick gekoppeld. ‘Dan kun je later op de website kijken welke andere locaties er zijn en hoe die bevallen.’ Volgens De Groen wordt het wildplassen op deze manier legaal. ‘Maar het blijft iets van het wilde behouden.’

Ook een vaarsimulatie, een campagne voor het nieuwe rijden en een wensenwebsite vielen vrijdag te bewonderen in Breda. [AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?