Terug naar overzicht

Veilig Europa

Kritiek op terreurwetgeving

Jaarlijks treedt er tijdens de Maaskantlezing in Tilburg een prominente jurist op als spreker. Dit keer is dat Geert Corstens. Hij staat erom bekend dat hij opkomt voor de rechten van de burger en waarschuwt tegen uitbreiding van de bevoegdheden van justitie. In 2005 wierf hij bekendheid met zijn kritiek op de voortdenderende antiterreurwetgeving. Europese invloed op het strafrecht houdt hij liever af.

De afgelopen jaren is de Maaskantlezing verzorgd door Professor Egbert Myjer, rechter bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en Ernst Hirsch Ballin, Minister van Justitie. De Maaskantlezingen worden in boekvorm uitgegeven.

Ontvangst is op 12 februari vanaf 13.15 uur in het Tilburgse gebouw van de Juridische Hogeschool. De lezing van Corstens start om 14.00 uur. Na een uur wordt afgesloten met een borrel. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?