Terug naar overzicht

Wat is het nut van ontwikkelingshulp?


Politieke actualiteit

In Nederland is op dit moment de discussie gaande hoe de steun aan Afghanistan voortgezet kan worden. Bovendien zijn er de laatste tijd steeds meer kritische geluiden te horen over het nut van ontwikkelingshulp. ‘Deze debatmiddag sluit zo perfect aan bij de politieke actualiteit in Nederland’, zegt organisator Arash Yaqin. ‘Dat maakt de middag voor iedereen interessant.’

Yaqin, zelf een voormalige vluchteling uit Afghanistan, is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij Vluchtelingenwerk. Vanuit zijn adviesbureau organiseert Yaqin deze bijeenkomst, als onderdeel van een reeks van twaalf debatten over het nut van ontwikkelingshulp.

Foto-expositie

Journaliste Deedee Derksen, voorheen werkzaam als Volkskrant-correspondent in Afghanistan, heeft de leiding over het debat. Verder is tijdens de middag aanwezig Paul van den Berg van Cordaid. Hij vertelt over zijn werk met behulp van een kort filmpje over deze ontwikkelingshulporganisatie. ASB-docent Youssef Azghari zit ook in het debatpanel.

Sinds dinsdag wordt de debatmiddag aangekondigd met een opvallende foto-expositie in de Serre van de Hogeschoollaan in Breda. De serie foto’s is gemaakt door fotograaf Hans Stakelbeek en brengt het opbouwproces in Afghanistan in beeld.

De bijeenkomst op donderdag 11 februari duurt van 14.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in collegezaal HF 003. De entree is gratis, de middag is voor iedereen vrij toegankelijk. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?