Terug naar overzicht

Win een van de tien MacBooks

De mening van de studenten over Avans en hun opleiding staat centraal in de vragenlijst. De resultaten worden anoniem verwerkt en gebruikt om verbeteringen door te voeren. Het onderzoek loopt van 1 februari tot en met 12 april. Deelnemers maken kans op één van de tien MacBooks, 25 iPods of 250 bonnen van bol.com, ter waarde van twintig euro.

Roosters en tentamens

‘De vragen beantwoorden duurt maximaal vijftien minuten’, zegt Wil Kwinten van het team onderzoek en evaluatie van Avans. De extra vragen over Avans gaan dit keer over de kleine kwaliteit. ‘Wat betreft roosters en tentamens is de vraag in hoeverre je opleiding een probleem kan oplossen voor jou. Niet alles loopt meteen perfect, maar na een tijdje moet het wel opgelost zijn.’

De MacBooks en iPods zijn landelijke prijzen. ‘Het is leuk als de academies er zelf nog een extra prijs aan hangen’, zegt Kwinten. Per opleiding is voor een gedegen beoordeling een respons van dertig procent gewenst, voor kleine opleidingen is dat veertig procent. 

Betere benchmark

Het landelijke karakter van de nieuwe enquête heeft de nodige voordelen, meent Kwinten. ‘Je krijgt een betere benchmark. Alle universiteiten en hogescholen ontvangen dezelfde vragen. Ook hebben wij vanuit Avans nu meer tijd om ons op de resultaten te richten.’

De afgelopen jaren stond de vragenlijst bekend als het Studenttevredenheidsonderzoek (STO). Dit jaar is die samen gegaan met de Nationale Studenten Enquête, waardoor studenten nog maar één grote enquête voor hun kiezen krijgen. Het nieuwe onderzoek kent geen stellingen, zoals voorheen in het STO, maar vragen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?