Terug naar overzicht

Winnende overheidssite online

Alle bestaande overheidsinformatie en projecten worden centraal op de website beschikbaar gesteld. De website is opgebouwd uit zogeheten widgets die op elke andere bestaande website of sociale networks kunnen worden gezet. 'Het werkt heel gemakkelijk', volgens Spekkers. Het is te vergelijken met hoe je je eigen pagina op de Avansportal in elkaar kunt sleutelen.

Winnaar

In 2008 schreef het Ministerie van Binnenlandse Zaken een prijsvraag uit voor een website voor de ‘overheid 2.0’. Spekkers, die toen nog Bedrijfskundige Informatica studeerde op Avans in Breda, kwam met Jijendeoverheid als winnaar uit de bus. ‘Afgelopen jaar heeft ons team contact gezocht met diverse projecten van e-participatie zoals petities.nl en verbeterdebuurt.nl. Daarnaast voerden we gesprekken met gemeenten, provincies en de rijksoverheid.'

Volgens Spekkers heeft de overheid een ratjetoe aan websites gemaakt. Op Jijendeoverheid.nl heeft elk overheidsorgaan en iedere gebruiker een pagina. Hierop staan diverse widgets, onderdelen die voor hem van belang zijn. Die kan de gebruiker ook zelf aanpassen.

Site vullen

Bij de lancering is het aantal mogelijkheden nog relatief beperkt. Toch staan er al ruim 70.000 verschillende widgets op de website. ‘De komende maanden gaan we keihard door om de site te vullen. Er staan nog minstens dertig widgets in de steigers die allemaal weer duizenden mogelijkheden bieden. Ze zijn allemaal gratis te gebruiken.' [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Tweede leven Avansstudent na celstraf – 23-03-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?