Terug naar overzicht

2.500 euro voor je afstudeeropdracht?


Uitmuntend

De directie van de academie van AAFM heeft een speciale pot met geld voor dit doel ter beschikking, waar in ieder geval 10.000 euro in zit. Alle vier de opleidingen die onder AAFM vallen (Bedrijfseconomie; Accountancy; Management, Economie en Recht; Personeel en Arbeid) kunnen één keer in de prijzen vallen.

Directeur Ed van Sprundel: ‘Per opleiding kan een uitmuntende afstudeerder, of een duo, een prijs van 2.500 euro winnen. Wil een student in aanmerking komen voor de prijs, dan moet de afstudeeropdracht wel bijzonder goed zijn. Het eindcijfer moet minimaal een acht zijn en de opdracht moet als vernieuwend bevonden worden door bedrijf en begeleider.’

Fondsen

Het geld voor de afstudeerprijzen komt voor een deel uit speciale fondsen. Daarnaast vraagt AAFM afstudeerbedrijven om een vrijwillige bijdrage van 250 euro te doneren aan de academie. Dat geld komt dan meteen in de speciale prijzenpot terecht.

Van Sprundel: ‘Deze bedrijven, of instellingen, zetten de afstudeeropdracht voor de student uit. Soms krijgt de student hiervoor een vergoeding van de bedrijven, bijvoorbeeld voor reiskosten, maar niet altijd. Door die 250 euro te doneren kan het bedrijf sowieso zijn waardering uitspreken. Er is vanuit de bedrijven zeer positief op dit initiatief gereageerd.’

Op donderdag 8 juli worden de afstudeerprijzen van AAFM uitgereikt tijdens de diploma-uitreikingen in de Grote Kerk in Breda. Alle dit jaar afstuderende studenten van AAFM ontvangen deze week een brief over de nieuwe afstudeerprijzen en de spelregels. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?