Terug naar overzicht

AGZ bij Netwerk

Bobbink was eerder al op zoek naar Avansstudenten hbo-verpleegkunde die ervaring hebben met seksuele intimidatie tijdens stage of werk. Uiteindelijk reageerde er niemand op zijn oproep en vond het actualiteitenprogramma Netwerk een slachtoffer op Fontys Hogescholen.

 

Ervaringsdeskundige 

 

Op Avans werden afgelopen vrijdag opnames gemaakt, waarin Bobbink als ervaringsdeskundige werd geïnterviewd. Eerder schreef hij op zijn website een column over het thema: ‘Toen een vrouw haar naakte lichaam toonde door de lakens van haar bed te werpen en riep: ‘Zal ik jou eens leren wat liefde is’ wist ik met humor de lading van deze serieuze situatie te halen.’   

 

Campagne

Het thema seksuele intimidatie is actueel dankzij het verhaal van een 24-jarige studente die tijdens haar stage gevraagd werd een patiënt seksueel te bevredigen. De verpleegkundigenvakbond Nu’91 startte daarop een campagne ‘Hier trek ik mijn grens’. [ID]

De uitzending van Netwerk wordt om 20.25 uur uitgezonden op Nederland 2.

Zie ook de eerder verschenen berichten:

 

Netwerk zoekt geïntimideerde studenten 17-03-2010

Seksuele intimidatie verpleegkundigen 16-03-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?