Terug naar overzicht

Avans gaat dubbelzijdig printen

Vanaf maart print iedereen bij Avans automatisch dubbelzijdig. Alle multifunctionele printers en kopieerapparaten worden daar standaard op ingesteld. ‘Bij opdrachten in de copyshops van Océ in ’s-Hertogenbosch en Breda geldt deze regel ook’, vertelt directeur Ad Vogels.

Briefpapier met logo’s

Alleen voor de kleurenprinters blijven de oude instellingen van kracht, omdat daarop geen hele rapporten worden uitgeprint. Het enige probleem voorziet Vogels bij het gebruik van briefpapier met logo’s. ‘In dat geval moet voortaan eerst specifiek aangegeven worden dat het enkelzijdig afgedrukt moet worden.’

Vanuit de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad was het probleem al vaker aangekaart. ‘We streven naar duurzaamheid. Dat bleek dat andere bedrijven dat al jaren doen en wij nog niet zo ver waren, heeft de molen bij mij wel in werking gezet’, zegt Vogels. DIF nam contact op met Océ. ‘Zij vonden het een logische stap en doen het wel vaker.’

Nieuwe software

Deze maand wordt er ook nieuwe software op de printers geïnstalleerd. Maar voor de gebruikers zal er niets veranderen volgens Vogels. ‘De nieuwe software is geen print-software. Die heeft te maken met het beheer, zodat de printers ook op afstand te beheren zijn. Hoogstens moet er een printer opnieuw geïnstalleerd worden.’

De eerste tests worden op de afdeling van DIF zelf gehouden. ‘Dat doen we altijd in dit soort gevallen. Dan proberen we het eerst op onze eigen afdeling uit. Als dat goed gaat, volgt de rest van Avans.’ Omstreeks 12 maart moet heel Avans om zijn. De kosten van het printen en kopiëren blijft gelijk. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?