Terug naar overzicht

Avansdocent trouwt groen

Brandsen en zijn verloofde meldden zich in december aan voor de fairtrade prijsvraag van het koffiemerk Max Havelaar. Uit honderd bruidsparen werd het gelukkige koppel gekozen. ‘We hebben aangegeven dat we eerlijke handel onder de aandacht willen brengen en daarom zijn we nu de ambassadeurs voor fairtrade.’

Trouwjurk

De grote dag op 8 mei staat helemaal in het teken van eerlijke handel. Zo is de bruidsjurk van biologisch katoen, wordt er gegeten in Jamie Olivers duurzame restaurant Fifteen in Amsterdam en brengt het bruidspaar de huwelijksnacht door in de eerste fairtrade hotelkamer van het Amsterdamse Dorint hotel.

Daarna gaat het paar op huwelijksreis naar Tanzania waar ze een fairtrade koffiecoöperatie bezoeken. Maar eerst de bruiloft. Drukke tijden dus voor Brandsen. ‘Over twee maanden trouwen we al en we moeten nog zoveel regelen.’ [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?