Terug naar overzicht

Beleggingsverlies onderwijs valt mee

Het klopt dat de beleggingen van onderwijsinstellingen in 2008 zo’n 47,5 miljoen euro minder waard zijn geworden. De aandelen van universiteiten werden 13,3 miljoen minder waard, hogescholen raakten 5,3 miljoen kwijt. Maar zolang ze die beleggingen niet hoefden te verkopen is er geen feitelijk verlies opgetreden, schrijven bewindslieden van OCW in antwoord op vragen van PvdA-kamerlid Staf Depla.

IceSave 

Onderwijsinstellingen mogen sinds 2001 alleen beleggen in producten waarvan zeker is dat het ingelegde bedrag terugkomt. De regeling is in januari aangescherpt naar aanleiding van de problemen bij onder meer de IJslandse IceSave-bank.

Het ministerie denkt dat de meeste onderwijsinstellingen voorzichtig zijn met beleggingen. Of dat ook werkelijk zo is, moet blijken uit onderzoek naar hun beleggingsbeleid door de Onderwijsinspectie, dat dit voorjaar gereed zal zijn. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?